ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ - ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ωραίο,ταξιδιάρικο βιβλίο με όμορφες περιπλανήσεις στον χρόνο και στην ιστορία-πλοκή της κάθε εποχής,συνοδοιπόροι με τους ήρωες που μας γεννούν πάμπολλα συναισθήματα.Οι τοποθετήσεις των χαρακτήρων άψογες συμβαδίζοντας με τα ήθη και έθιμα και τις διάφορες συμπεριφορές τους εκείνης της περιόδου.Γλαφυρή και απλή γραφή με ωραίο χειρισμό αφήγησης το καθιστούν ένα ευχάριστο και απολαυστικό ανάγνωσμα .Ύπαιθρος,πλαγιές λόφων,Αμπελουργία ,οινοποίια,Γευσιγνώσεις,αναφορά στον πολιτισμό του οίνου είναι το φόντο της πλοκής μαζί με το οδοιπορικό μίας οικογένειας με τις εκάστοτε χαρές,λύπες,προβληματισμούς,λάθος επιλογές,συγκινήσεις και φυσικά τον ΕΡΩΤΑ- Ζήλια-Εκδίκηση που κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κοίτα γύρω σου παππού. Κοίτα τα αμπέλια μας πώς δακρύζουν, κοίτα πώς τρέχουν τα δάκρυά τους. Δίχως τούτα τα δάκρυα όλα θα ήταν νεκρά. Είναι δάκρυα ζωής, παππού! Εσύ μου τα ’δειξες όλα, εσύ! Δεν το φοβάμαι το δάκρυ του έρωτα, όσο πικρό κι αν είναι. Γιατί όποιος δε δάκρυσε για κάτι που πόθησε απελπισμένα δεν έχει νιώσει την καρδιά του να χτυπά αληθινά, δεν έχει ζήσει!